Riv
Starszy szeregowy (Private first class)
|
 |
« Odpowiedz #16 : Kwiecień 15, 2010, 08:38:31 » |
|
Przybijam się Panowie. Osobiście gram tylko w Shoguna, ale mi wystarczy. Jestem absolutnym maniakiem feudalnej Japonii. Shogun to absolutne mistrzostwo świata, przydałaby się druga część, jak w przypadku Medievala. Kiedyś istniała stronka, na której gracze wymieniali się doświadczeniami, opisywali klany itd. Marzy mi sie stworzenie czegoś podobnego. Aktualnie gram w angielską wersję, wcześniej grałem w polską i są spore różnice. Przy lokalizacji ułatwili grę, np. gram na poziomie "hard", jednostki wojskowe szkolą się przez dwie tury, a geisha 16 tur!!! W polskiej szkoliły się w czasie jednej tury natomiast geisha 8 tur, na tym samym poziomie trudności, dodaję że gram w Gold Edition. Zmiany dotyczą też poziomu tych generałów, którzy w historii autentycznie istnieli, choć w tym przypadku na lepsze, więcej generałów zaczyna z 6 gwiazdkami. Mój osobisty faworyt to klan Takeda przez wzgląd na kawalerię oczywiście. Jeśli macie jakieś ciekawe spostrzeżenia, doświadczenia i w ogóle podzielacie moją fascynację tą właśnie częścią TW to dołączajcie się.
|