Witam wszystkich, którzy urzędują na tym forum. Dotarłem na nie, ponieważ dręczy mnie pytanie:
"Jak się do cholery nazywała ta gra !!??". Nie mogę sobie kompletnie przypomnieć co to było, grałem w nią około 5 lat temu. Oczywiście jest to gra strategiczna, opowiedzieć o niej mogę tyle, co nic...i to mnie najbardziej martwi. Pamiętam że były w niej takie postacie jak heavy tanki, oraz najbardziej charakterystyczna postać to GATHERER(pojazd wyglądający jak ciężarówka, zbierający śmieci po tym co zostało z innych jednostek. Wracając do punktu przyjęć tych resztek, dodawał się nam jakiś tam minerał).W grze była również jednostka podobna do małej myszy na kółkach :PP. Postać, która budowała wszystkie budynki wyglądała jak wózek widłowy i przy budowaniu czegokolwiek podnosiła pneumatyczne ramię

(taki StarCraft'owski SCV). Pamiętam również, że w tej grze były takie budynki jak Nuclear Power Plant, oraz budynek, który można było wybudowac tylko na złożu zielonego kryształu(tak się on objawiał na mapie), do okoła tego kryształu była zielona mgiełka i gdy tylko jakaś jednostka się tam zbliżała to traciła punkty życia. Ten budynek, który mógł być wybudowany tylko na krysztale mógł mieć 2 formy, albo taką z 4 wejściami(tak to nazwę), gdzie gatherery odwoziły szczątki, oraz drugą formę gdzie sam pobierał kryształ. Ostatnia rzecz jaką pamiętam to wieże obronne, które strzelały zarówno do pojazdów naziemnych, oraz do lotnictwa. Była to zwykła wieżyczka, na której końcu znajdowały się dwie wielkie lufy. Obydwie strony (gracz oraz komputer) walczyły ze sobą tą samą armią, tymi samymi jednostkami, bez żadnych ras, etc... Btw w tą grę grałem tylko w wersji demo

Miałem ją z którejś prenumeraty gazety z grami komputerowymi, coś w stylu Click

Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże i będę mógł ponownie w nią zagrać. Pozdrawiam.