Portal Gier Strategicznych | The Generals' Guild | Biblioteka Gier Portal Gier Strategicznych | The Generals' Guild | Biblioteka Gier
Portal Gier Strategicznych | The Generals' Guild | Biblioteka Gier Portal Gier Strategicznych | The Generals' Guild | Biblioteka Gier
Portal Gier Strategicznych | The Generals' Guild | Biblioteka Gier Strona główna | Pomoc | Szukaj | Zaloguj się | Rejestracja
Lipiec 29, 2010, 10:36:26 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Europa Universalis II . Technologie . Pytanie  (Przeczytany 1662 razy)
velmasta
Sierżant (Sergeant)
*

Reach for the sky cause tomorrow may never come..

« : Luty 18, 2010, 12:17:32 »

Witam. Mam pytanie - dlaczego grając np. Kongiem w afryce pomimo ciągłego nakladu finansowego w technologie dochodze do max 5 poziomu wszystkich technologii. Zaczynam oczywiscie z poziomem 1 i przez 400 lat dochodze max do 5 poziomu! pomimo ze zajelem pol afryki i kraj moj biedny nie jest. Coś tu nie tak. Inne kraje normalnie sie rozwijają. Generalnie grając innym nawet europejskim panstwem inne kraje zdecydowanie idą technologicznie do przodu a mój bardzo powoli. Żeby to jeszcze bardziej zobrazować - od 1420 do 1800 roku przez 400 lat gry osiagnalem 5 poziom technologi lądowej z 60!! na poziom 6 awansuje w około 2200 roku. To juz troche przesada, kamienny grot dzidy zamienie na metalowy w 2200 roku..... Nakłady w miare mozliwosci są dawane, jakieś 50 kasy rozdzielone na Tech ląd, tech mor, Infr i handel. Wątpie ze niektore europejskie biedniejsze i mniejsze kraje przeznaczają wiecej, a rozwijają się.

Mam nadzieje, ze jeszcze EU nie umarła na tym forum  Undecided

EDIT: Po tygodniu grania moge stwierdzic... odpowiednia polityka wewnetrzna - innowacyjność itd + manufaktury. Daje to bardzo szybki rozwój z tym ze ustawiajac innowacyjnosc na max nie ma kolonistów i misjonarzy, a manufaktury są cholernie drogie. 

Szperałem troche w necie i szukałem ciekawych scenariuszy i jakos nie moge znalezc, a wiem ze kiedys był taki gdzie kazdy kraj zaczyna z 1 prowincją (stolica) i bez odkrytej mapy. Moze ktos posiada i moze wrzucic na jakis serwer? Ja znalazłem ciekawy mod umozliwiajacy grę w latach cos okolo 800-1400.
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2010, 12:47:11 wysłane przez velmasta » Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Aktualnie w bazie: 59 gry strategiczne 12 stare gry do pobrania 5 recenzje 2 poradniki 37 plików 333 zdjęć w galerii 87 newsów
Polityka prywatności | Disclaimer | O nas | Współpraca | Sitemap | Kontakt | Kanały RSS
© 1996-2008 The Generals' Guild Team All Rights Reserved. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt F.D.G. STUDIO, script by Szarik and Depet